Treceți la conținutul principal

Rack extern - la ce foloseşte?

Ce este şi la ce folosim un rack extern (carcasă externă)? Un rack extern este un dispozitiv cu ajutorul căruia putem transforma un hard-disk sau un SSD (solid-state drive) într-un mediu de stocare extern, portabil, care se conecteaza la computer printr-un cablu USB. 

Dat fiind preţul accesibil rack-ul extern (împreună cu un hard-disk) poate fi o alternativă eficientă la un hard-disk extern, care face acelaşi lucru, dar la un preţ mai mare. Prin intermediul rack-ului extern un hard-disk sau un SSD se poate folosi fie pentru stocarea oricărui tip de fişiere, fie pentru transferul acestora între diverse device-uri (computer, laptop, playstation, smartTV, etc.). 

O aplicaţie interesantă este folosirea rack-ului la un TV Smart care are funcţie de înregistrare. Poţi înregistra conţinut divers pe care să-l vizionezi ulterior.


 

Un rack poate suporta atât harduri clasice, de 3.5 inch, cât şi harduri de laptop, de 2.5 inch. De notat că la cele de 3.5 inch este necesară o sursă suplimentară de curent, la cele de 2.5 inch aceasta nu este necesară, alimentarea se face implicit prin cablul de conectare USB.

Interfaţa de conectare a HDD-ului sau SSD-ului este SATA III (care înseamnă Serial ATA sau Serial AT Attachment), compatibilă şi cu versiuni SATA mai vechi. Deci, dacă ai un HDD conectabil prin interfaţa SATA II, va funcţiona fără probleme şi pe un rack care foloseşte SATA III. 

În ceea ce priveşte conectarea rack+ului la computer, interfaţa folosită poate fi USB, micro USB 2.0 sau 3.0, USB Type-B, USB Type-C. 

Rack-urile nu doar conectează fizic cele doua interfeţe (a sa cu a HDD-ului), ci are şi un controller, care codifică/decodifică semnalele electrice, realizând comunicarea efectivă între cele două.

Preţurile sunt accesibile, în funcţie de calitatea şi performanţele rack-ului, variind de la câteva zeci de lei pâna la câteva sute.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Canon PowerShot A2400 IS

Canon PowerShot A2400 IS este o camera relativ ieftina, dar si performantele sunt pe masura, adica lasa de dorit, mai ales pe partea de inregistrare video. Camera are lentile cu zoom 5X si senzor CCD de 16 megapixeli. Designul este compact, camera are dimensiuni de circa 5,3 cm X 9,4 cm (aceleasi dimensiuni cu modelul Canon PowerShot A2300). Camera este disponibila in culorile albastru, argintiu, negru sau roz. In concluzie,  Canon PowerShot A2400 IS este o camera cu performante destul de modeste, la un pret accesibil. Puncte tari: pret accesibil, lentile Sharp stabilizate optic, rapida. Puncte slabe: performante slabe la captura video.

Nikon lanseaza D3200

Nikon lanseaza o noua camera, D3200, cu Wifi optional. Noua camera va avea o rezolutie mai mare, 24.2 megapixeli (fata de 14.2, cat avea D3100) si o viteza mai mare, de 4 cadre pe secunda, fata de 3 cadre cat avea vechiul model. Dar imbunatatirea cea mai consistenta este introducerea conectivitatii Wifi. Conectarea se face prin dispozitivul WU-1 Wireless Mobile Adapter, care permite atat trimiterea fotografiilor realizate catre alte dispozitive, cat si previzualizarea fotografiilor si controlul de la distanta al camerei. Alte imbunatatiri aplicate: -inregistrare ful HD, cu 24,25 sau 30 cadre pe secunda; -full autofocus si control manual pentru inregistrare video; -display LCD de 3 inch,921.000 de puncte. Camera costa circa $700 si vine cu un kit de lentile 18-55mm f/3.5-5.  Sursa foto: Nikon Sursa articol

Foto & Video - medii de stocare

Daca esti impatimit de foto & video, iata o solutie moderna de stocare a imaginilor: memoria Sandisk Ultra™ de la Sandisk™. Caracteristici: -capacitate: 64 Gb; -viteza: pana la 15 Mb/secunda la citire, viteza mai mica la scriere; -format: SDXC card; -dimensiuni: 24 mm x 32 mm x 2.1 mm; -temperaturi de utilizare: -25ºC to 85 ºC; -temperaturi de pastrare: -40ºC to 85ºC; -compatibilitate: cu toate dispozitivele SDXC™; -securitate: protectie la scriere pentru evitarea stergerii/suprascrierii accidentale. Vrei sa cumperi? Click aici .