Soundbar Samsung HW-Q60T - review

Imagine
Am reuşit, în sfârşit, să achiziţionez acest soundbar ( Samsung HW-Q60T ), pe care mi-l doream de mai mult timp. De fapt, îmi doream versiunea cu Dolby Atmos, dar a trebuit să ţin cont şi de buget, deşi diferenţa nu era chiar atât de mare. L-am găsit şi pe compari.ro cu preţ mai mic, dar era livrat de firme despre care nu ştiu prea multe şi am preferat emag, în care care am oarecare încredere. Livrarea a decurs bine şi s-a facut repede. Coletul a ajuns în stare bună. Produsul este OK din punct de vedere vizual, ceea ce era şi de aşteptat la un produs nou. Funcţionează ireproşabil deocamdată, nu a fost nevoie de update de firmware, cum văzut în alte recenzii. Televizorul este tot Samsung, dar un model mai vechi (UE40J5200AWXXH), fără capabilitatea HDMI ARC (Audio Return Chanel),  aşa că a trebuit să-l conectez printr-un cablu HDMI şi să adaug şi un cablu optic pentru sunet. Cablul HDMI era în cutia soundbarului, dar cel optic a trebuit să-l cumpăr. Din păcate, pe conexiunea Anynet+ (HDM

Home Theatre sau Soundbar?

 Home Theatre sau Soundbar?

Televizoarele moderne pun accent pe îmbunătăţirea continuă a imaginii, făcând sunetul o preocupare secundară. S-a creat astfel spaţiu pentru diverse tehnologii de sunet. 

Pentru un utilizator fără pretenţii sunetul televizorului este suficient, dar dacă se doreşte o experienţă specială, ca la cinema, va trebui să apelăm la ajutoare. Acestea pot fi un sistem HomeTheatre sau un soundbar (bară de sunet). 

Un sistem Home Theatre este compus din mai multe difuzoare, de diverse puteri şi cu diverse funcţii (redare sunete înalte, redare bass, etc) amplasate în diverse locuri în încăperea unde se face vizionarea/audiţia, astfel încât să se genereze efectele necesare.

 

Pe de altă parte, un soundbar este un sistem complex şi compact, cu mai multe difuzoare în aceeaşi incintă, de o formă specială, care se poate ţine în faţa televizorului. Deşi la prima vedere ar părea ilogic, un efect de "învăluire în sunet", senzaţia că sunetul se aude şi din spate (surround) se poate obţine şi cu un soundbar de calitate, nu doar cu un sistem home theatre.


În alegerea unui sistem de sunet trebuie să ţinem seama de aceste caracteristici pro şi contra: Home Theatre este mai scump, este format din mai multe difuzoare aşezate în diverse locuri în încăpere, în timp ce soundbarul are nevoie doar de puţin spaţiu în faţa TV-ului. În schimb, un home theater oferă un sunet de calitate mai bună, efecte sorround mai bogate, dar şi un preţ mai mare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rack extern - la ce foloseşte?

Aspirator Electrolux fără sac

Soundbar Samsung HW-Q60T - review