Camere digitale versus camere DSLR

Camerele DSLR (Digital Single Lens Reflex) (citeste detalii aici) sunt, in esenta, camere digitale care folosesc un sistem format dintr-o oglinda mecanica si o pentaprisma pentru realizarea fotografiilor. Sunt mai scumpe decat camerele digitale, dar au si multe caracteristici superioare.
Iata cateva diferente:
1. Calitate mai buna a fotografiei - camerele DSLR au senzori de imagine mai sensibili la lumina si procesatoare de imagine mai puternice; imaginea obtinuta are culori superioare.
2. Mai multa viteza - fotografiile sunt obtinute la viteze superioare.
3. Mai multe optiuni de utilizare - camerele DSLR ofera mai multe setari manuale, precum viteza de actionare a declansatorului, deschiderea lentilei, sensibilitate, balanta culorilor si un meniu mai larg de optiuni.
4. Camerele DSLR sunt upgradabile; blocul de lentile se poate schimba dupa dorinta, se pot adauga unitati flash, filtre, etc.
5. Desi sunt ceva mai masive decat camerele digitale, cele DSLR au masa bine distribuita, astfel ca pot fi tinute in mana un timp indelungat fara a genera o senzatie de oboseala.
6. Sistemul de zoom si de focus ofera manevrabilitate sporita, obtinandu-se distanta focala optima si fotografii de calitate superioara.
7. Imaginile vazute de cel ce face fotografiile sunt foarte apropiate de imaginea finala obtinuta - What You See Is What You Get! (WYSIWYG).
8. Pe langa formatul JPEG, se pot face fotografii in format RAW (fara prelucrare automata in interiorul camerei), mult mai apropiate ca si calitate de imaginea reala fotografiata.
9. Sistemul rapid de Auto-focus ajuta fotograful sa nu piarda nici un moment important care merita fotografiat.
In 2008 au fost lansate si primele camere HDSLR (HighDefinitionSLR) care permit atat realizarea de fotografii cat si filmarea de imagini.
In mai 2009 Pentax a lansat camera K-7, despre care va fi un articol in curand.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Soundbar Samsung HW-Q60T - review

Rack extern - la ce foloseşte?