Spatiu gratuit pentru dezvoltatori - de la Google

Google ofera spatiu gratuit pe serverele sale pentru 10.000 de dezvoltatori pentru ca acestia sa poata crea si rula noi aplicatii web, prin intermediul serviciului Google App Engine. Este acelasi serviciu care permite Google sa-si dezvolte propriile aplicatii (calendar, galerie foto, etc.).
Dezvoltatorii au in acest moment optiuni limitate in ceea ce priveste tehnologia pe care o pot folosi, dar ei pot scrie aplicatii pe care le pot uploada pe serverele Google; aceste aplicatii devin accesibile oricarui utilizator, indiferent de tipul de computer sau de browserul folosit. Pentru moment aplicatiile pot fi scrise doar in limbajul de programare Phyton; se pare ca in timp vor putea fi folosite si alte limbaje.
Google permite dezvoltatorilor sa monitorizeze numarul de utilizatori care folosesc aplicatia respectiva; se previne astfel suprasolicitarea serverelor.
Aceasta oferta este gratuita pentru 10.000 de solicitanti, pentru o perioada de testare. In timpul perioadei de testare dezvoltatorii vor putea avea acces pe server suficient cat sa permita pana la 5 milioane de accesari lunare ale paginii respective. Odata terminata perioada de testare se pare ca dezvoltatorii vor avea posibilitatea de a opta pentru continuarea serviciului in forma lui gratuita (cu limitari) ori trecerea la un sistem cu plata; pretul nu a fost inca stabilit.
Teoretic, servicii ca acesta oferit de Google va face mult mai usoara scrierea de programe care sa ruleze pe diverse configuratii de computere si alte device-uri conectate la internet. Dar sunt deja temeri ca Google ar putea profita, cumparand aplicatiile foarte populare.
Ramane ca timpul sa decida ce se va intampla.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Soundbar Samsung HW-Q60T - review

Aspire® One 721