Microsoft - software gratuit pentru elevi

Microsoft a hotarat sa permita accesul liber pentru elevi la unele dintre uneltele sale de top pentru dezvoltarea de software si websituri. Proiectul, numit Dreamspark, este gandit pentru a incuraja elevii sa-si formeze abilitatile necesare unei cariere in industria de software si IT.
Pachetul include Visual Studio (pentru dezvoltarea de software), Expression Studio (care include unelte pentru grafica si dezvoltare de webdesign) si XNA Game Studio (destinat crearii de jocuri video). In jur de 35 de milioane de liceeni din SUA, China si cateva tari vest-europene vor avea acces la Dreamspark. Microsoft spune ca programul va fi in viitor disponibil pentru miliarde de studenti din intreaga lume.
Analistii cred ca acest proiect este gandit pentru a "captura" viitori clienti. Componenta Expression Studio este in mod clar un rival pentru programele de grafica Adobe Photoshop si Illustrator. Microsoft spera ca cei implicati in program vor folosi ulterior, cand vor avea propriile firme, programele oferite de Microsoft, in dauna programelor "open source".
Dreamspark va permite elevilor sa descarce individual componentele dorite, iar nu sa le primeasca prin intermediul scolilor sau liceelor, ca la programele anterioare. Totusi, se va folosi o schema de verificare a celor care descarca Dreamspark, pentru ca Microsoft sa aiba certitudinea ca acestia sunt elevi.
Microsoft lanseaza proiectul ca pe o initiativa altruistica, dar nu face nici un efort sa ascunda ca este de fapt o politica agresiva de marketing. (surse: internetnews.com, washingtonpost.com)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Soundbar Samsung HW-Q60T - review

Aspire® One 721