Microsoft si Google vor sa-ti ia pulsul

In octombrie 2007 Microsoft a lansat HealthVault, un spatiu online unde orice persoana isi poate stoca propriile informatii medicale. Acum Google a lansat aceeasi idee, oferind Google Health. Batalia pentru inregistrarile medicale a inceput.

Ambele solutii ofera un spatiu de stocare securizat. Datele care pot fi stocate variaza, dar includ in general informatii staitistice despre starea de sanatate: pulsul, tensiunea, inaltimea, greutatea, istoria medicala a membrilor familiei, probleme de sanatate, nivelul zaharului in sange (pentru managementul diabetului), ventuale tratamente sub care te afli, rezultate ale examinarilor medicale si altele asemanatoare. Teoretic, nu exista limitari in privinta datelor care pot fi stocate. Radiografii, imagini scanate, pot fi stocate cu usurinta. Microsoft lucreaza la crestearea numarului de device-uri care pot interactiona cu HealthVault.

Ideea este ca, intr-o anumita perioada in viitor, informatii relevante sa poata fi puse la dispozitie la nevoie. Medicul personal, spitalul sau farmacia ar putea avea nevoie de aceste informatii si ar putea avea acces la ele.

Strategiile folosite de cele doua companii sunt asemanatoare. In timp ce Microsoft pare sa incerce sa extinda posibilitatea conectarii diverselor dispozitive de masurare cu interfata online a sistemului, ambele companii incearca sa inregistreze in sistem un numar cat mai mare de persoane. Microsoft a semnat deja un acord cu New York Presbyterian Hospital si Mayo Clinic. Primul "client" al Google este prestigioasa Cleveland Clinic; se pare ca va urma spitalul academic Harvard Medical School.

Batalia se va extinde apoi spre UCLA Medical Center, Kaiser-Permanente, Johns Hopkins, Veteran's Administration si alte clinici prestigioase (text preluat de pe www.infoazi.com).

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Soundbar Samsung HW-Q60T - review

Aspire® One 721